ini_set('display_errors', 1); ini_set('default_charset', 'UTF-8'); header('Content-Type:text/html; charset=UTF-8'); date_default_timezone_set('Europe/Istanbul'); include_once './includes.php'; ?>
Rehber Eczanem Programı’nın sahada hayat bulmasını sağlayan hocalarımızın, koordinatörlerimizin,eğitici eczacılarımızın ve çok değerli eczacılarımızın Rehber Eczanem Programı kapsamında ürettikleri bilgiyi, sahada sundukları hizmeti, yaşadıkları deneyimleri daha nice rehber eczacımıza ve tüm paydaşlarımıza aktarmak adına hazırladıkları ilk “Rehber Eczanem Dergisi” olma niteliğini taşıyor.
E-Rehber olarak düzenlenen bu kaynak yayın; Rehber Eczanem Programı kapsamında bölgelerde düzenlenecek eczacı eğitimleri sürecinde koordinatör ve eğitici eczacıların uygulama kapsamında belirlenen prensiplere ve standartlara uygun ve daha etkin eğitimler sunmalarına yardımcı olmak amacı ile hazırlanmıştır.
E-Rehber olarak düzenlenen bu kaynak yayın; Rehber Eczanem Programı kapsamında bölgelerde düzenlenecek eczacı eğitimleri sürecinde koordinatör ve eğitici eczacıların uygulama kapsamında belirlenen prensiplere ve standartlara uygun ve daha etkin eğitimler sunmalarına yardımcı olmak amacı ile hazırlanan Kılavuz, “Hipertansiyon Hastalarının Tedavisinde Eczacının Rolü” Eğitim Modülünün sunumlarını ve eğitici notlarını içermektedir.
Kitapçık, 6-7 Haziran 2018 tarihlerinde yapılan Rehber Eczanem Programı Gelişim Çalıştayında çıkan sonuçların raporlanmasıyla oluşturulan ileri dönem gelişim hedefleri ve eğitim kontrol listelerini içermektedir. Kitapçık, sonrasında katılımcılarla paylaşılmıştır.
Türk Eczacıları Birliği Başkanı ve Proje Genel Koordinatörü Ecz. Arman ÜNEY tarafından “Yeni Eczacılık Hizmet Modeli Rehber Eczanem Projesi” konulu sunum 2016 yılında gerçekleştirilen 76.FIP kongresinde gerçekleştirilmiş ve hazırlanan poster, katılımcıların bilgisine sunulmuştur.
Eczacılık Mesleği İçin Sürekli Mesleki Gelişim (SMG) üzerine derlenmiş makaleler ve Rehber Eczanem Programı Astım-KOAH Modülü Gerçek Olgu Çözümlemelerinden oluşmaktadır. Programa katılan eczacılarla paylaşılmıştır.
Portfolyo, Eczacılık Yetkinliklerinin öz değerlendirmesi ve Eczane Hizmetleri Kalitesinin Özdeğerlendirmesinden oluşmaktadır. Portfolyo eğitimde eczacılarla paylaşılmıştır.
Nisan - Ekim 2015 tarihleri arasında 8 Bölge Eczacı Odamızın desteği ile pilot uygulaması gerçekleştirilen Rehber Eczanem Projesi’ne ilişkin genel bilgilendirmelere ve sağlık kazanımlarına ilişkin değerlendirmelere yer verilen yayın, Proje kapsamında yürütülen savunuculuk çalışmalarında kullanılmıştır. 19 Nisan 2016 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile yapılan görüşmede kendisine sunulan yayın, ayrıca Sağlık Bakanlığımızın değerli bürokratları ile de paylaşılmıştır.